november 30, 2023

Wat is de betekenis van een pen?

pen

Een pen is in principe eigenlijk een schrijfinstrument waarin je inkt op een oppervlak aanbrengt. De pen is meestal zo ontworpen dat deze goed in de hand ligt. Het belangrijkste hierbij is het schrijfcomfort. Dit schrijfmateriaal wordt over het algemeen geleverd in een aantal verschillende kleuren. De meest gangbare kleur is donkerblauw, maar ook lichtblauw is een gangbare kleur. Andere veel voorkomende kleuren zijn rood, zwart en groen. Pennen zijn er in allerlei verschillende prijsklassen. Vaak zijn de goedkopere pennen te koop in grote sets en de persoonlijke luxe pen in enkele stuks.

Wat is een bullet journal?

De mensen met de meeste verschillende soorten pennen, zijn mensen die gebruik maken van bullet journals. Dit is een zelf vormgegeven agenda-dagboek waarin je zelf rubrieken toevoegt. Het is een manier om meer orde te creëren in het dagelijks leven, of als creatieve uitlaatklep. De bullet journal is bedacht door Ryder Carroll, een digitale designer die op zoek ging naar andere methodes om alternatief creatief te zijn. Je kan een bullet journal helemaal vormgeven zoals je dat zelf wilt. Verder is het onafhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je hebt. Als laatste helpt het je concentreren.

Het gebruik van de vulpen

De vulpen is van origine een chique pen. Vaak heeft deze vloeibare inkt die te vervangen is. Vaak zijn er twee manieren om je inkt te vervangen. Je kan het inktpatroon vervangen, dit zijn namelijk de vullingen die in de pen zitten. Deze inktpatronen zijn vaak beschikbaar in meerdere kleuren. Denk hierbij aan blauw en zwart, maar ook aan violet, groei en turquoise. Een andere optie is dat je het inktpatroon zelf bijvult. Dit kan door middel van een converter, deze zuigt de inkt uit een inktpotje waarna je het patroon bijvult.

De balpen en de rollerbal

Een balpen is gemakkelijk in gebruik en vereist weinig onderhoud. De inkt wordt van de pen op het papier verplaatst door een bal of kogel. De balpen is gemakkelijk te vervangen, wat deze fijn in gebruik maakt. De vullingen zijn vaak in drie verschillende maten beschikbaar. De rollerbal schrijft gemakkelijk en maakt vloeiende bewegingen. Dit komt doordat deze pen een andere inkt bevat, door de samenstelling trekt deze sneller in het papier dan bij andere pennen. Bij dit type pen is het ook mogelijk om de vulling te vervangen, deze zijn beschikbaar in twee schrijfbreedtes.

Verschillende soorten potloden

Potloden hebben altijd een stift van grafiet, de hardheid hiervan wordt bepaald door hoeveel klei hierin aanwezig is. Als het grafiet meer klei bevat dan wordt het gehele potlood ook harder. Alle potloden hebben in principe een code die de hardheid aangeeft. H staat voor hard en verwijst naar potloden die vaak gebruikt worden voor lichte lijnen. Vaak worden ze gebruikt voor strakke lijnen. Standaard potloden worden aangeduid met verschillende codes. Zachte potloden worden aangeduid met een B die staat voor black. Deze potloden geven veel kleur af. Sommige potloden zijn ook navulbaar, zoals bijvoorbeeld een parker vulpotlood.