september 26, 2023

Waarom wil je in Breda wonen?

verhuizen

Verhuizen is toch altijd een heel gedoe: je nieuwe huis schilderen en inrichten, je oude huis leegruimen en je hele inboedel naar je nieuwe stek verslepen. Het is dan ook niet iets dat je maar zo even doet. Je wilt dus ook wel zeker weten dat de plek waar je komt te wonen fijn is. Ben je aan het overwegen om naar Breda te verhuizen? Dan hebben wij hieronder 4 redenen waarom Breda een fijne stad is om te wonen.

1. Bourgondische stad

In Breda kan je altijd terecht om echt bourgondisch te genieten. Aan de Grote Markt vind je veel verschillende cafeetjes, restaurants en barretjes voor heerlijke hapjes en drankjes. Een iets knussere locatie is de Havermarkt, waar je ook uitkijkt op de more gotische kerk die in het centrum staat. Over het water uitkijken terwijl je borrelt is zelfs ook mogelijk in de verschillende restaurants aan het kanaal de Nieuwe Mark.

2. Mooie en rustige omgeving

De stad Breda is omringt door vele parken en natuurgebieden, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Aan de noordkant bij Hoge Vucht heb je bijvoorbeeld de polders en in het zuiden kan je heerlijk wandelen door het Mastbos, bijvoorbeeld over het vlonderpad. Ook in de stad zelf kan je regelmatig wat groen vinden, zoals stadspark Valkenberg, het Wilhelminapark en het Liniepark.

3. Grote woonboulevard en veel bouwmarkten

Verhuizen naar Breda wordt een stuk makkelijker door de zeer grote woonboulevard die je hier kan vinden. De Ikea in de buurt hebben is altijd fijn, maar je vindt hier ook de Leen Bakker, Kwantum, Casa, Swiss Sense en nog veel meer. Daarnaast zijn aan de rondweg nog andere bouwwinkels te vinden, onder andere één van de weinige fysieke winkels van de Hornbach.

4. Directe verbinding met België

Je eventjes wanen in het buitenland kan ontzettend makkelijk vanuit Breda. Slechts een half uurtje in de trein en je bent al in Antwerpen. Zelfs naar Brussel is gemakkelijk te bereiken door de directe treinverbinding. Even een echte Belgische wafel halen is dus zo gebeurd.

Naar Breda verhuizen: een goed idee

Zoals je ziet zijn er voldoende redenen om in Breda te gaan wonen. Of je nou graag de natuur in gaat, heerlijk op een terras wilt genieten, of makkelijk even naar het buitenland wilt gaan, Breda heeft het allemaal. Daarnaast wordt het verhuizen je ook nog eens gemakkelijk gemaakt door de grote variatie aan bouw- en woonwinkels in de buurt.