december 3, 2023

Waarom laat je een tuinontwerp maken?

tuin

Een tuinontwerp is van groot belang tijdens het aanleggen van jouw tuin. Zo kan er juist worden berekend welke materialen er nodig zijn en wordt er niet teveel of teweinig besteld. Wil jij een tuinontwerp in Dongen laten maken? Klik dan op het linkje hiervoor! 

Waarom een ontwerp laten maken door een professioneel bedrijf?

De voordelen van het ontwerp laten maken is dat je altijd de goede afmetingen hebt. Meten is namelijk weten! Bij het bestellen van materialen is nauwkeurigheid van groot belang. Wanneer je iets verkeerd meet en niet voldoende tegels besteld heb je vaak een nét andere kleur tegel. Bestel dus nooit te weinig! 

Op de hoogte van de laatste trends

Bedrijven die professionele ontwerpen maken zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt. Zo is jouw nieuwe tuin voorzien van het allernieuwste! Wie wil dat nou niet? Laat een ontwerper jouw tuin ontwerpen en wie weet zit jij deze zomer al in je nieuwe tuin te barbecueën met familie en vrienden.

Ontwerpen en realiseren

Een groot aantal hoveniersbedrijven hebben zelf ontwerpers in dienst. Dit is zodat het aanleggen en ontwerpen perfect op elkaar afgestemd is. Afzonderlijke ontwerpers denken vaak niet na over handige doorgangen voor grasmaaiers en onderhoudsmateriaal. Wanneer er een ontwerper in dienst is van een hoveniersbedrijf wordt hier eerder aan gedacht. Onze voorkeur gaat uit naar een hoveniersbedrijf met een interne ontwerper, of een waar ze vaak mee samenwerken.

Wat kun je zelf in je tuin?

Denk bijvoorbeeld aan wat eenvoudigere taken wanneer je niet de groene vingers hebt zoals de buren die hebben. De taken zoals grasmaaien of het plukken van onkruid, met name het onderhoud zou je dan zelf oppakken. Wanneer je zelf wat handiger bent kun je bijvoorbeeld ook zelf een schutting plaatsen of een klein stukje straatwerk maken. Wist je trouwens dat er sinds het duurder worden van boodschappen steeds meer moestuintjes worden aangeplant in tuinen?