december 1, 2023

Verhuizen van een dorp naar de stad

verhuizen

Je hoort steeds vaker dat mensen van de stad naar het buitengebied verhuizen, maar andersom valt minder over te ontdekken. Toch kan het een uitstekend idee zijn om van een dorp naar de stad te verhuizen. Er gebeurt een stuk meer, je ontmoet makkelijker nieuwe mensen, er zijn terrasjes en restaurants, talloze uitgaansgelegenheden en vaak ook meer kansen op carrièregebied. Ben jij uitgekeken op je dorp en zou je graag verhuizen naar de stad? Of twijfel je nog? Lees dan snel verder om meer te weten te komen over alle voordelen. Bagro Vastgoed Steenbergen helpt je bij het vinden van een geschikte woning.

Heel veel keuze

Gaan jullie al jaren uit eten bij dezelfde Chinees in het dorp? Als je naar de stad verhuist gaat er een wereld voor je open. Je hebt al snel de keuze uit tientallen tot zelfs honderden restaurants en kunt ook nog eens zo goed als alles laten thuisbezorgen. Zin in een Mexicaanse schotel, sushi, Grieks of wil jij wel eens wat Israëlische specialiteiten proberen? Het kan allemaal als je in de stad woont.

Carrière maken

Het kan zijn dat er maar weinig werkgelegenheid is in jouw dorp, of dat je voor je droomcarrière toch echt in de (Rand)stad moet zijn. Je bespaart gigantisch veel reistijd door dichterbij je werk te gaan wonen en kunt je verhuizing als het ware zien als een investering in jezelf. Carrièrekansen hoef je niet uit de weg te gaan en ook als je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging heb je een stuk meer mogelijkheden.

Meer anonimiteit

Gaat ieder nieuwtje razendsnel het hele dorp door? Weet jij alles over de scharrel van je buurman of de scheiding van Henk en Anja? In de stad geniet je van meer anonimiteit. Waar de één dit als een groot voordeel ziet, vindt de ander de sociale controle van een dorp toch wel prettig.

Vergeleken met een dorp woon je in de stad vaak wat kleiner en is het moeilijk om een woning met tuin te vinden, maar daar staat tegenover dat jij je vlakbij alle actie bevindt. Ideaal dus als je jong bent en het leuk vindt om te gaan stappen, of als je juist al wat ouder bent en graag wat reuring om je heen hebt.