september 26, 2023

Kun je in Amsterdam een stuk aan je woning aanbouwen?

bouw

Sinds de bewoonbare vierkante meterprijs in Amsterdam hoger is dan ooit, gaan we samen op zoek naar het antwoord op die ene vraag, ‘Kunnen wij een stuk aan onze woning aanbouwen?’. Wist je dat een aanbouw in Amsterdam tot vier meter geheel vergunningsvrij kan? Alles daarboven moet je wél een vergunning  voor aanvragen. Heb je een vergunning? Dan kun je zelf aan de slag, beschik je niet over een paar handige handen dan is het verstandig om bijvoorbeeld de Aanbouw Expert Amsterdam in te schakelen voor een succesvolle aanbouw.

Is een aanbouw duur?

Afhankelijk van de soort werkzaamheden die verricht gaan worden en de totale omvang van een project kan een aanbouw net als een verbouwing behoorlijk in de prijzen lopen. Heb jij al opgezocht wat een aanbouw je uiteindelijk bij verkoop van een woning op kan leveren? De gemiddelde vierkante meterprijs in Amsterdam is het afgelopen jaar gestegen tot €8.000,- ! Als jij tijdens de aanbouw rekening houdt met dat bedrag en zorgt dat je daar altijd onder blijft zitten heb je wanneer je de woning verkoopt nog een leuk zakcentje wat je overhoudt. 

Denk buiten de lijntjes

Amsterdam is een van de meest dichtbevolkte gebieden van heel Nederland. Probeer daarom creatief te zijn gedurende de aanbouw van je huis. Het kan namelijk lastig zijn om de breedte in te bouwen. Zoek uit of de fundering een eventuele aanbouw aankan die de hoogte in gaat. Zo heb je een hele verdieping extra, dit zal resulteren in het meeste aantal extra vierkante meters.

Op zoek naar meer ruimte in huis?

Ben jij het hele internet af aan het speuren op zoek naar enkele slimme tips om meer ruimte in huis te creëren? Met een aanbouw ben je verzekerd van meer bewoonbare ruimte zonder hier rare streken voor uit te moeten halen. Ga daarnaast opzoek naar ruimtebesparend meubilair. Denk bijvoorbeeld aan een was-droog combinatie of uitklapbare bedden, stoelen en tafels.