juni 5, 2023

Hoe vorder je loon van een werkgever

juridisch

Heeft u geen loon ontvangen en wilt u weten hoe u uw loon kunt vorderen? Loon is voor iedereen essentieel. Zonder inkomsten kunnen we ten slotte niets betalen. Wij helpen u dan ook graag verder met loon vorderen van uw werkgever.

Loon vorderen van uw werkgever, zo doet u dat

Voor u naar de rechter stapt, is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. Is er wellicht een fout gemaakt bij de salarisadministratie of heeft u helemaal geen recht op loon? Wij hebben de stappen overzichtelijk voor u op een rijtje gezet:

Stap 1: heeft u recht op loon?

In sommige gevallen heeft u geen recht op loon. Dit is het geval wanneer er bijvoorbeeld ‘wachtdagen’ in uw contract staan. Dit betekent dat u in geval van ziekte tijdens wachtdagen geen recht heeft op loon. Ook kunt u in uw contract terugvinden wanneer uw werkgever salaris uitbetaalt. Is dit niet het geval? Dan geldt dat uw werkgever binnen één maand na de periode waarover u loon opbouwt uw loon moet betalen. Komt u er niet helemaal uit met uw contract? Een juridisch adviseur kan u helpen uw contract beter te begrijpen.

Stap 2: geef aan bij uw werkgever dat u geen loon ontvangen heeft

Een fout maken is natuurlijk menselijk. Het kan zijn dat er iets misgegaan is bij de salarisadministratie en zij niet weten dat u geen loon ontvangen heeft. Wij adviseren u dan ook om eerst contact op te nemen met uw werkgever. Dit kunt u fysiek, per telefoon of per e-mail doen. U kunt uw werkgever vriendelijk verzoeken uw loon alsnog uit te betalen.

Stap 3: loon vorderen van werkgever

Heeft uw werkgever nog steeds niet betaald en reageren zij niet? U kunt uw werkgever vorderen tot het betalen van uw loon. Dit doet u door een aangetekende brief te versturen naar uw werkgever. U houdt hierbij een betalingstermijn van zeven dagen na datum aan. Heeft u hulp nodig met loon vorderen van uw werkgever? Een juridisch adviseur helpt u graag een aangetekende brief te versturen.

Stap 4: naar de rechter

Zijn de zeven dagen verstreken en heeft u nog steeds niets ontvangen? U kunt nu naar de rechter. Wij raden aan hier juridische hulp voor in te schakelen.