november 30, 2023

Hoe ruim je de tuin leeg

tuin

Als je net een nieuw huis gekocht hebt, dan zorg je natuurlijk eerst dat het huis zelf helemaal naar wens is. Nieuwe kozijnen, driedubbel glas, isolatie, zonnepanelen, een strakke badkamer en een nieuwe keuken zijn een aantal zaken die je als eerste op orde wilt hebben. Via Actie Verhuizingen Etten-Leur kun je vervolgens snel al je spullen laten verhuizen. De tuin zien we meestal een beetje over het hoofd. We beginnen pas aan de tuin als al het andere werk gereed is. Op zich logisch, want een tuin is niet direct essentieel om in je nieuwe huis te gaan wonen.

Lelijke tuin bron van ergernis

Toch is het aan te raden om de tuin ook direct aan te pakken. Een ouderwetse en/of slecht onderhouden tuin wordt al snel een bron van ergernis en dat komt je woongenot niet ten goede. Als je de tuin grondig wilt aanpakken, dan is je tuin leegruimen de eerste stap. Hoe pak je dit het beste aan? Dat hangt van een aantal zaken af. Hieronder vind je een aantal tips om je tuin zo efficiënt mogelijk leeg te ruimen.

Regel een container

Bij het leegruimen van je tuin moet je veel afval afvoeren. Het is verstandig om een container voor je huis te laten zetten, zo dicht mogelijk bij je tuin. Je kunt dan meteen al het puin in de container gooien. Als je klaar bent, hoef je je geen zorgen meer te maken. De container wordt weer opgehaald en het puin wordt netjes afgevoerd.

Losse objecten en planten eerst

Voordat je aan de tuintegels en eventuele bomen of struiken begint, kun je het beste eerst alle losstaande dingen en kleinere planten weghalen. Denk bijvoorbeeld aan de oude tuinset, verroeste barbecue, parasol voet, trampoline en de plantjes in de borders. Als het goed is heb je dan alleen nog de bestrating en grotere begroeiing over.

Het zware werk

De oude bestrating en grotere begroeiing verwijderen is een zware klus. Zeker als je een boom of diep ingegraven borders moet verwijderen, heb je zwaar materieel nodig. Bijvoorbeeld een klein graafmachine. In je eentje een dergelijke klus aanpakken, is niet de verstandigste keuze. Je kunt het beste hulp inroepen van een paar sterke vrienden of familieleden. Je kunt er ook voor kiezen om het zware werk uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Dit kost natuurlijk extra geld, maar het gaat een stuk sneller.