juni 5, 2023

Hoe houd je het langer vol in een sauna?

SPA

Voor veel mensen is het moeilijk om lang in een sauna te zitten. De warmte die ontstaat in een sauna is voor veel mensen te warm. Door de warmte ga je zweten. De sauna zorgt voor ontspanning. Alleen na vijf minuten hou je het al niet meer vol. Wij geven jou dé tips, zodat jij langer van de sauna kan genieten. Wil jij nou investeren in een sauna? Koop dan jouw sauna bij Elite Wellness voor de beste sauna’s!

Een goede voorbereiding is van belang

Het is misschien voor jou heel gek, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Het slimste is om eerst te douchen voordat je de sauna in stapt. Spoel het vuil en viezigheid van je lichaam. Zo gaan de dode huidcellen weg. De dode huidcellen laten de huid verstoppen. Als je eenmaal gedoucht hebt en in de sauna stapt, ga dan in het begin lekker laag bij de grond zitten. Ga zitten hoe jij het lekker vind. Houding is van belang. Zit zo comfortabel mogelijk. Als het mogelijk is kan je natuurlijk ook gaan liggen. Concentreer je vervolgens op je ademhaling. Wat ook kan helpen, is een muziekje. Dit zorgt voor vermaak. 

Zorg voor gezelschap

Als je het niet lang vol houdt in een sauna, dan is het ideaal om er met iemand heen te gaan. Dit zorgt voor afleiding en zo hou je wellicht wel langer vol. Het is tevens het perfecte ontspannings moment om samen bij te kletsen. Zo is het leuker om in de sauna te gaan en hou je het wellicht langer vol, omdat die vriend of vriendin van je het wel langer vol houdt. Maak er een leuke middagje weg met een heerlijk wellness gevoel.

Houd rekening met je drink en eetpatroon

Als je van tevoren weet dat je naar de sauna gaat, houdt er dan rekening mee dat je geen alcohol moet drinken en helemaal niet tot diep in de nacht op stap moet. Alcohol onttrekt vocht en door het slaapgebrek kan je er behoorlijk duizelig worden. De hitte die van de sauna afkomt is dan niet ideaal. Het is ook beter om geen cafeïne producten te nemen, zoals koffie en energiedrankjes. Drink op de dag zelf deze producten ook niet. Gezondere hapjes zijn dan beter. Zo houd je het ook langer vol!